Mitől jó egy céges buli?

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

Mitől jó egy céges rendezvény?

Mitől lesz jó egy céges buli? Egyáltalán mitől lesz színvonalas, felejthetetlen és szép emlék mindenkinek? Nos, erről megoszlanak a vélemények, de lássuk most, mégis mi kell egy olyan céges összejövetelhez, mely legyen akár évzáró, akár évindító, a lényeg, hogy jó hangulatban teljen.

Mitől jó egy céges buli?

Mitől jó egy céges buli?

Mikor legyen a céges összejövetel?

 

Sok cég elköveti azt a hibát, hogy kijelöl egy random hétvégét, és kétnapos csapatépítőt tart. Erre többnyire az a reakció, hogy a kollégák különböző kifogásokkal próbálnak távol maradni, többen nem mennek el, és így okafogyottá válik az egész. Mivel amúgy is épp hogy csak elkezdődött az év, jobb, ha nem próbálunk semmit sem erőltetni lévén, hogy a kollégák is emberek, a céges rendezvények pedig nem kötelezőek, legfeljebb ajánlottak, és ha valakinek családja van, nem biztos, hogy meg tudja/akarja oldani, hogy hétvégén is távol legyen tőlük. Ilyenkor kevés az, ha amúgy kedvelik egymást a kollégák: ha mondjuk nincs kire bízni a gyerekeket, akkor akkor sem fognak tudni elmenni, ha akarnak.

 

Ne legyen hosszú!

 

Nem kevés cég van, akiknél jellemző, hogy többnapos csapatépítőket szerveznek, vagy az éveleji csapatösszehozó találkozót nyújtják el. Egy hosszabb céges bulinak általában elég vegyes a fogadtatása. Ami biztos, hogy minimum kockázatos ilyesmit bevállalni, akármilyen jóban is vannak egymással a munkatársak. Rossz az ötlet, ha sok a családos kolléga, illetve szinte kizárólag munkakapcsolat alakult ki köztük. Nem jó semmit sem erőltetni, összehozni olyan embereket, akik amúgy sem ekeresnék egymás társaságát, ha pedig még a programok sem építő jellegűek, akkor bizony nem lesz jó vége.

 

Általában ilyenkor történik az, hogy első nap még elvannak, beszélgetnek, másnap reggel még talán tart a lendület, aztán pedig elkezdenek látványosan unatkozni. Ilyenkor talán az este adhat neki egy utolsó lökést, ha bulizós a társaság, de ha ebben is nagyon különböznek az igények, akkor megint nincs közös nevező.

A céges bulik akkor sikerülnek valóban jól, ha azoknak az igényeit tartjuk szem előtt a szervezéskor, akiknek eredetileg is szól: a munkatársakét. Ha ez nem így történik, akkor a kollégák vagy lemondják, vagy elmennek ugyan, de nem jó szájízzel, és alig várják majd, hogy vége legyen.

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Buli, Étel, Étterem, Éttermek, Gasztronómia, Rendezvényhelyszín