A jó időnek köszönhetően már a motoros szezon is a kezdetét vette

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Kirajzottak a motorosok

A tavaszt idéző hőmérséklettel együtt megnőtt a forgalom és az átlagsebesség is a sztrádákon. A változékony, de enyhe időnek köszönhetően – a megszokottnál némileg hamarabb – már a motoros szezon is a kezdetét vette – olvasható a trendfm.hu-n.

motoros

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. elemzései szerint februárban már 115 kilométer per óra volt az átlagsebesség a magyarországi sztrádákon az e-matricás járművek körében. Bár ez csak kis mértékben haladja meg a NÚSZ januárban mért adatait, márciustól kezdve egészen a nyár derekáig folyamatosan nő majd az átlagsebesség az autópályákon megengedett sebességhatár közelébe.

A jó időnek köszönhetően már a motoros szezon is a kezdetét vette. Ha a napi középhőmérséklet átlépi a 10 Celsius fokot, a korábbi évek tapasztalatai szerint mind többen pattannak a kétkerekű járgányukra. A motorkerékpárosok „kirajzását” leghamarabb az M0-son lehet érzékelni, majd sorrendben az M1-es és az M3-as autópálya következik, vélhetően a fővárosba ingázók miatt. Nyáron az összes szakasz közül az M7-es forgalma ugrik meg a legjobban. A motorkerékpárosok száma általában júliusban éri el a csúcspontot: míg a téli tartós mínuszok idején alig pár száz motorost látni az autópályákon, addig nyáron hetente akár 15 ezren is roboghatnak az utakon.

Körükben egyre nagyobb népszerűségnek örvend a motoros (D1M) matrica, melynek ára nem emelkedett a bevezetése óta (az országos 10 napos matrica mindössze 1470, a havi pedig 2500 forintba kerül). A múlt esztendőben az előző évihez képest 16 százalékkal több, mintegy százezer motoros e-matrica fogyott. Egyharmaduk a külföldiek körében talált gazdára. A NÚSZ tavalyi évéről és az eladott matricák számáról, eloszlásáról ide kattintva tudhatnak meg többet.

Forrás: https://trendfm.hu/cimlap/a-tavasszal-egyutt-a-motoros-szezon-is-berobbant-11581

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Életmód, Rövid hírek, Utazás