Bármikor meglephetik a rendőrök a gyorshajtókat

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Már nem tudhatunk a mozgó traffipaxok helyéről és a civil autókból is mérhetnek

Módosította a sebességmérésre vonatkozó korábbi utasítást az országos rendőrfőkapitány, így az egyenruhásoknak már nem kell közzétenniük az interneten, hogy hol és mikor vetik be a mozgó traffipaxokat. Ez a 24.hu cikkéből derül ki, amely szerint már egy ideje tart az új gyakorlat és a hatóság honlapján tavaly szeptember óta nem frissül a sebességellenőrzési rovat. Ugyanakkor a portál hozzáteszi, hogy hiába módosult az utasítás, a vonatkozó törvény szerint a rendőrségi honlapon be kell jelenteni az ellenőrzési terveket.

mozgó sebességmérő

Tavaly decemberben törölték a közlekedési jogsértések dokumentálásához használt technikai eszközökre vonatkozó, hosszú ideje érvényben lévő ORFK-utasításból azt a passzust, amely előírta a rendőrségnek, hogy a Police.hu-n minden hónapban tegye közzé, hol figyelik majd a gyorshajtókat.

Azóta megjelentek a civil autók is az utakon, amelyekből mérik a rendőrök a sebességet. De hiába módosult az utasítás, a rendőrségi törvény előírja, hogy a rendőrségi honlapon be kell jelenteni az ellenőrzési terveket.

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20190204_Nem_fogjak_tudni_az_autosok_hol_es_mikor_lesz_mozgo_traffipax#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás