Az idei strandszezon hivatalosan április 27-én, jövő szombaton indul

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Jól startoltak a fürdők

Csaknem ötödével nőtt, elérte a 3,8 milliárd forintot a budapesti fürdők árbevétele az első negyedévben. Ebben az időszakban a 11 nyitva tartó létesítményt közel egymillió fizető vendég kereste fel - írta a Világgazdaság.

műemlék fürdők
Kép szerzője: wikimedia.org Christo

Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) értékesítési és marketingigazgatója a lapnak elmondta: január-márciusban 980 ezer fizető vendég kereste fel a fürdőket, 67,5 ezerrel több, mint az ugyancsak rekordokat döntő 2018 első három hónapjában. A látogatók száma egy év alatt 7,4 százalékkal, az értékesítés nettó árbevétele 18,9 százalékkal, 600 millió forinttal nőtt.

A műemlék fürdők vendégforgalma dinamikusabban nőtt, mint a budapesti turizmus mutatói, aminek egyik oka, hogy a fürdők egyre népszerűbbek a fővárosba látogató külföldiek körében, a másik, hogy jelentősen bővült a magyar vendégkör is.

A csaknem 20 százalékos bevételnövekedésben jelentős szerepe volt a helyi szolgáltatásokra, mindenekelőtt masszázsra és egyéb gyógyászati kezelésekre szóló jegyek bővülő eladásának, valamint a saját márkás termékcsomagok iránti élénk keresletnek.

Az idei strandszezon hivatalosan április 27-én, jövő szombaton indul, a strandbelépők árának változtatásáról még nem született meg a hivatalos döntés.

 

Fotó: Christo

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/gyogyfurdok-bevetel-forgalom-turizmus.682573.html.682573.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek