Végre megnyitotta kapuit a Műjégpálya!

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Végre itt a koriszezon! Megnyitotta kapuit a Műjégpálya

Te is imádsz korcsolyázni? Akkor van egy jó hírünk számodra: idén is megnyitott a Műjégpálya! Online jegyvásárlási lehetőség is vár rád, így sorban állás nélkül juthatsz a jégre! 

Végre megnyitotta kapuit a Műjégpálya!

Beköszöntött a hideg időszak, ami nagyon megosztóan hat az emberekre, hiszen vannak, akik már most alig várják, hogy újra nyár legyen, és persze vannak azok az emberek, akik imádják a telet, és mindent, ami ezzel jár. Aki nem szereti ezt az időszakot, itt idő, hogy jövő tavaszig megbarátkozzon vele, és kihozza belőle a legjobbat.

 

Az, hogy itt a tél, nem azt jelenti, hogy egész nap a szobában kell gubbasztanunk, hiszen ilyenkor is szervezhetünk remek programokat. Az egyik legjobb és legszórakoztatóbb téli program a korcsolyázás. A régészek szerint már a kőkorszakban elkezdődött a korcsolya használata, bár ekkor még nem kedvtelésből csúsztak a jégen. Valószínűleg azért használták, hogy a jeges területeken gyorsabban és biztonságosabban tudjanak mozogni.

 

 

A városligeti Műjégpálya 1870 óta Budapest egyik legjobb téli helyszíne, ami az évek során nagy átalakításokon esett át, a korizók nagy örömére. Ráadásul egy ideje már online jegyvásárlásra is van lehetőség a Műjégpályára, így gyorsabb és egyszerűbb a beléptetés! A jegyeket már otthon is megvásárolhatod, és a belépőjegy QR kódjával sorban állás nélkül juthatsz be a jégre!

 

 

A Műjégpálya épületében 1895 óta kávéház és étterem működik, ahova öröm betérni egy kiadós korcsolyázás után. A Városliget Café & Restaurant épületéből csodálatos kilátás nyílik a Városligeti tóra és a Vajdahunyad várára. Az étteremben igazi ételkülönlegességekkel várnak, kiváló minőségű borok és desszertek közül válogathatsz. Ha pedig csak egy finom kávéra vagy forró csokira ülnél be, arra is van lehetőség! Ismerd meg az éttermet egy kicsit jobban ide kattintva: budapesti étterem 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Advent, Budapest, Budapesti épületek, Érdekesség, Étterem, Éttermek