Múzeum kert új sírja

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Elképesztő felfedezés a Múzeum kertben

Ennyi idővel a II. világháború után még mindig kerülnek elő olyan sírok, rég elfeledett emlékek, melyek fölött nap, mint nap elhalad a ma embere.

Tömegsír a Múzeum kertben

Most éppen a Nemzeti Múzeum kertjéből érkeztek ilyen hírek.

Hat, a második világháborúban elesett katona maradványai, valamint személyes tárgyak és lőszerek is előkerültek a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében feltárt tömegsírból - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum a közvéleményt a héten.

A múzeum kertjének felújításán dolgozó munkások hétfő este találtak egy tömegsírt, amelynek a régészeti feltárását kedd reggel kezdték meg a hadtörténeti múzeum munkatársai.Hat katona földi maradványai kerültek elő második világháborús tömegsírból. Ruházati anyagokon kívül személyes tárgyakat is találtak: bicskát, ollót, bögrét, tintaceruzát. Ezeken felül egykilónyi gyalogsági lőszer, egy német és egy szovjet gránát is előkerült.

Egyéni azonosításra alkalmas leletanyagot azonban nem találtak. A tárgyakból nem állapítható meg minden kétséget kizáróan a katonák nemzetisége, ezért további vizsgálatokra van szükségesek.   

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest