Érdekességek, hírek és újdonságok a nagyvilágból

Life of Budapest


Nagyvilág

A nagyvilág hírei

traffipax

Mostantól a Google Térkép is mutatja a traffipaxokat

2019.05.31.

40 országban, köztük Magyarországon is elindította a Google Maps azt a szolgáltatását, amelyben előre telepített és mobil traffipaxokat, valamit a megengedett sebességet jelzi a sofőrök számára.

kiégés

Hivatalosan is betegség lett a kiégés

2019.05.29.

Herbert J. Freudenberg amerikai pszichológus már 5 éve leírta a kiégés szindrómát (burnout), az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) hivatalos diagnosztikai kézikönyvébe, azonban hivatalos diagnózisként csak most...

Időjárás

Melegebb van az északi sarkkörnél, mint Olaszországban

2019.05.15.

A sarkkör környékén 31 fokot mértek, míg Olaszországban 15-21 fok alatt maradt a hőmérséklet.

Bükki Nemzeti Park

Kivágták Magyarország egyik legöregebb erdejét

2019.05.07.

A Bükk-fennsík peremén lévő Tar-kő szomszédságában egy védett, nemzeti parki területen álló, 180 éves bükkösben végzett egyhektáros fakitermelést az Egererdő Zrt. állami erdőgazdaság. Magyarország egyik legidősebb,...

Jönnek az átlagsebesség mérő traffipaxok a horvát autópályákon

Jönnek az átlagsebesség mérő traffipaxok a horvát autópályákon

2019.04.17.

A horvát rendőrség és a horvát autópálya-kezelő vállalat (HAC) 2020-tól újfajta traffipaxot, úgynevezett átlagsebesség-mérő rendszert telepít a horvát autópályákra. Ezzel akarják visszaszorítani a szabálysértők számát - írta az MTI.

Budapest is beszáll a Notre-Dame újjáépítésébe

Budapest is beszáll a Notre-Dame újjáépítésébe

2019.04.17.

Tarlós István főpolgármester írt Anne Hidalgo párizsi főpolgármesternek levelet, amelyet az MTI-hez is eljuttattak. Ebben a budapesti polgárok és a fővárosi önkormányzat nevében együttérzését fejezte ki a...

legmagasabb fa

Megvan az ország legmagasabb fája

2019.04.15.

A Somogy megyei Iharosberényi Erdészet területén hivatalosan is lemérték az eddig legmagasabbnak tartott fa magasságát, és felmérték állapotát - írja az infostart.hu.

Máté Bence természetfotós

Máté Bence nyerte a World Press Photo természetfotó kategóriáját

2019.04.15.

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában - jelentették be Amszterdamban.

Forma 1

Ünnepel a Forma-1

2019.04.12.

A kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media számos különlegességgel készült a Forma-1 történetének 1000. nagydíjára, ezt a hétvégén rendezik Kínában, a sanghaji pályán – írja a 24.hu.

1/11

címkék: Érdekesség, Kultúra, Látványosság