Érdekességek, hírek és újdonságok a nagyvilágból

Life of Budapest


Nagyvilág

A nagyvilág hírei

barlangrajz

Őskőkorszaki barlangrajzokra bukkantak Horvátországban

2019.04.12.

Az őskőkorszakból származó, 30 ezer éves barlangrajzokra bukkantak régészek az Isztriai félszigeten, a Limski-csatorna fjordszerű öblének egyik oldalán található Romuald-barlangban.

Duna

Feltérképezték a Duna szigeteit

2019.04.12.

A Danubeparks együttműködés keretében leltár készül a Duna szigeteiről Németországtól Romániáig - olvasható az infostart.hu oldalon a Duna-Dráva Nemzeti Park közösségi oldalán megjelent beszámolóra hivatkozva.

Húsvéti vásár

Megnyíltak Bécsben a húsvéti vásárok

2019.04.12.

Több húsvéti vásárral és szezonális rendezvénnyel is várja az osztrák főváros a tavaszi hangulatra vágyókat. Hímes tojás hegyek, regionális finomságok és húsvéti csecsebecsék minden mennyiségben – írja a museum.hu.

Google

Mindent vitt Budapest a Google keresőben

2019.04.12.

Érdekes listát tett közzé a turisták körében legnépszerűbb országok és városok köréről a Google Trends adatainak elemzése alapján a comparethemarket.com, írja a turizmus.com.

Alpok

Eltűnhetnek a gleccserek az Alpokban

2019.04.11.

A klímaváltozás miatt 2100-ra az Alpok legnagyobb része jégmentes lehet; a gleccserek eltűnése pedig óriási hatással lesz a térség vízkészleteire, a mezőgazdaságra, a vízgazdálkodásra, a környezetre és az idegenforgalomra.

lebomló műanyag

Percek alatt bomlik le a vízben egy új műanyag

2019.04.10.

A “hamis műanyag” 100%-ban ökobarát anyagokból áll, így nem okoz kárt a vizekben. Ezzel a tengeri élővilág biztonságát is garantálja. Sőt: a víz még az emberek számára is iható, miután lebomlott benne az anyag.

Delfinek - szabadon engedik

Szabadon engedik az orosz cetbörtön összes rabját

2019.04.09.

Megállapodás született az orosz cetbörtönben fogva tartott összes delfin szabadon engedéséről. Ezt Oleg Kozsemjako, az orosz Távol-Kelet Tengermellék régiójának kormányzója jelentette ki a Szrednyaja-öbölnél – írja a Blikk.

ősbálna

Ősi négylábú bálna maradványaira bukkantak Peruban

2019.04.08.

A kutatók Peru partjain fedezték fel az őslény jó állapotban megmaradt csontjait: a keskeny fejű, erős farkú őslény olyan lehetett, mint egy orrszarvú és egy tengeri vidra keveréke.

Óraátállítás kérdése

Nem csak téli és nyári időszámítás között választhatnak az európai országok 2021-ig

2019.04.08.

Az uniós országok nemcsak a nyári és a téli időszámítás közül választhatnak, hanem az Európában megtalálható három időzóna körül is. Vagyis, elméletben hat opciójuk van arra, hogyan állítanák be az órákat 2021-től.

2/11

címkék: Érdekesség, Kultúra, Látványosság