A Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja az intenzív, szabadban végzett fizikai tevékenységet.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Nem érdemes levegőt venni, bár muszáj

Az időjárás egyelőre nem romlik el, ám a levegő annál inkább. Az Országos Közegészségügyi Intézet Facebook-oldalán tudatta: a magas szállóporérték (PM10) miatt változatlanul kifogásolt a levegőminőség több településen: Budapesten, Dunaújvárosban, Győrben, Nyíregyházán, Pécsen, Százhalombattán, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tökölön és Várpalotán.

Nem édemes levegőt venni a szmog miatt

Az érzékeny lakosságcsoportnál (gyermekeknél, időseknél, légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél) jelentkezhetnek, illetve súlyosbodhatnak a légzőszervi tünetek, például a köhögés, légzőszervi irritáció és a nehézlégzés. Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja az intenzív, szabadban végzett fizikai tevékenységet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az időjárásban péntekig gyökeres változás nem várható, ezért továbbra is számítani lehet az egészségügyi határérték (köbméterenkénti 100 mikrogramm) körüli vagy azt meghaladó PM10 koncentrációra. A hétvégétől az eddiginél változékonyabb, kissé szelesebb, felhősebb idő valószínű, ez jó hatással lesz majd a levegőminőségre.

Forrás: https://hvg.hu/gazdasag/20181014_Marad_a_rossz_levego__itt_nem_erdemes_levegot_venni

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Rövid hírek

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.