Az elfeledett sziget

Life of Budapest


Szerző: T.P.

A főváros titokzatos szigete

A budapesti szigeteket alapvetően két csoportra lehet osztani: vannak a jól kihasználtak és vannak az elfeledettek. Most ezeket vesézzük ki.

Népsziget,Budapest,Magyarország,titokzatos,Margitsziget,Hajógyári sziget,elfeledett

A főváros titokzatos szigete

A fővárosban van jó néhány sziget, melyek kihasználtsága elég nagy fokon működik. A Margitsziget,mely a város legkedveltebb szigete egész évben várja az embereket. 2013-ig közigazgatásilag a XIII. kerülethez tartozott, azóta a főváros kezelésében van. Elképesztő népszerűsége által minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy szeressék is, hiszen attrakciók terén bőven el van látva. Sportolási lehetőségek sokasága (szigetkör, uszodák), szabadtéri lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésére a szórakozni vágyóknak.

 

 

A Hajógyári-sziget vagy Óbudai-sziget, kinek hogy tetszik, kicsit más tészta. Ez a III. kerületben található rész, az a helye a fővárosnak, ami tele van szórakozóhelyekkel, pluszban még nem elhanyagolható módon itt tartják a minden évben hatalmas sikert hozó Sziget-fesztivált. A hatalmas szabad terek által, egész évben lehetőség van koncertek, fesztiválok tartására, amit ki is használnak a kezelői. Néhány éve rossz hírét keltették, de azóta szépen letisztult és ismét bátran mehet és megy is oda a szórakozni vágyó fiatal.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Érdekesség, Látványosság