Az elfeledett sziget

Life of Budapest


Szerző: T.P.

A főváros titokzatos szigete

A budapesti szigeteket alapvetően két csoportra lehet osztani: vannak a jól kihasználtak és vannak az elfeledettek. Most ezeket vesézzük ki.

Népsziget,Budapest,Magyarország,titokzatos,Margitsziget,Hajógyári sziget,elfeledett

Lesz vajon megoldás valaha?

Ennek ellenére ennek a helynek is minden tulajdonsága meglenne hozzá, hogy az előzőekhez hasonlóan attraktív legyen, de mára sajnos csak egy gazzal benőtt, nem igazán kihasznált hely, amiben ezek ellenére, vagy épp, hogy ezért bőven van még lehetőség. A sziget déli részén sok üdülő épült meg, de volt itt szabad strand is például. Ezekből a tényekből is látszik, hogy van potenciál benne. Viszont a manapság az a szomorú valóság, hogy az üdülők nagy része elhagyatott, a gyárak óriási betonrengetegét benőtte a gaz, a területre pedig a hajléktalanok és a kábítószer élvezők gondolnak úgy, hogy ez az ő otthonuk. Egy-két söröző, beülős hely működik is, amelyek egyébként népszerűnek mondhatók.

 

A hely, illetve néhány ember még nem adta föl. Van itt azért lovarda, kutyaiskola, kecskefarm is. Ha rendbe tennék, akkor tökéletes lenne piknikezésre, a többi „társához” hasonlóan sportolásra, ismét azzá válhatna, ami a neve is a Népsziget. 

 

(fotók forrása:4.kerulet.ittlakunk.hu,beszedesparkok.hu,kep-ter.blog.hu)

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Érdekesség, Látványosság