Voltál már a csodaszép New York Kávéházban?

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

Voltál már a csodaszép New York Kávéházban?

Ha még nem voltál a Világ Legszebb Kávéházában, akkor most itt a nagy lehetőség, hogy kipróbáld te is. A New York Kávéház nem véletlenül nyerte el ezt a címet, ha a fotókat megnézed, máris érteni fogod. 

New York Kávéház

Voltál már a csodaszép New York Kávéházban?

Idén már 123 éves a New York Kávéház, mely az egyik legtökéletesebb helyszín, ha szeretnél egy igazán jót kávézni, méghozzá mesés környezetben. Ugyanis ez egy olyan különleges kávéházban, melyet a világ legszebbjének választottak meg hat évvel ezelőtt. Minden tekintetben kielégíti az igényeket, hiszen gyönyörű és exkluzív rendezvényhelyszín, illetve kellemes hangulatot teremt a betérő vendégeknek. 

 

 

A New York Kávéház sok-sok évvel ezelőttre visszanyúló története még a XIX. században kezdődött, amikor is egy tehetséges fiatalember, Max Aufricht tanítói oklevéllel és egy (!) ezüstforinttal a zsebében Budapestre érkezett. Szegénységéhez azonban hatalmas ambíció társult, és keményen tanulva, nagy szorgalommal megszerezte a jogi doktorátust, majd megtanult franciául is.


A magyarosított nevű Arányi Miksa ezek után nemsokára Párizsban találta magát, ahol megismerkedett a New York Biztosító Társaság igazgatójával. A találkozásból üzlet kerekedett: megbízást kapott egy magyarországi hálózat kiépítésére, ami végül olyan jól sikerült, hogy szükség lett egy reprezentatív székház építésére is a fővárosban – olvasható a New York Művész Páholy Facebook-oldalán.

 

Amennyiben te is kedvet kaptál, hogy meglátogasd a New York Kávéházat vagy a Salon Restaurant -ot, nincs is más dolgod, mint felkeresni ezt a mesés helyet, hogy neked is egyedülálló élményekben lehessen részed!

 

 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Látványosság