New York Kávéház - "A Világ Legszebb Kávéháza" a mi fővárosunkban található!

Life of Budapest


Szerző: Lobu

"A Világ Legszebb Kávéháza"

Ha egy kis arisztokrata hangulatra vágysz, nem kell messzire menned: a Világ Legszebb Kávéháza a Budapestieknek a legkönnyebben elérhető, hiszen ez itt van nálunk, a Nagykörúton. Ha kedved támad kipróbálni, milyen lehetett a XIX. századi, pezsgő kávéházi élet részese lenni, akkor térj be egy kávéra, merülj el a ragyogó, arannyal és márvánnyal borított, fával és kristállyal díszített környezetben, ahol fenséges környezet vár, valódi hagyományokkal.

Budapesti látványosság: New York Kávéház - a Világ Legszebb Kávéháza Budapesten található!

"A Világ Legszebb Kávéháza"

A New York Kávéház ma - budapesti látványosság a Nagykörúton

A New York Café a New York Palota épületegyüttes földszinti részén található. Ez a Nagykörút egyik legjellegzetesebb, legimpozánsabb épülete - roppant könnyű rátalálni, csak 1 perc séta a Blaha Lujza térről az Oktogon felé. A komplexum nem csak szép, de művelődéstörténet jelentőségű is: az 1900-as években a New York Kávéházban alakult irodalmi és művészi asztaltársaságok, kávéházi szerkesztőségek révén vonult be a magyar kultúrhistóriába.

 

A New York Palotát az „olasz életművészet nagyköveteiként” tartják számon. Világszínvonalú design, nemes anyagok – a New York Palota azt a formatervezői bravúrjáról ismert olasz tervezőcsapatot kérte fel a New York Palace új szárnyának megálmodására, akik a legendásan egyedi Ferrari bemutatótermeket készítették.

 

A 2014-ben 120. születésnapját ünneplő New York Kávéház 2011 óta a „Világ Legszebb Kávéháza” címmel büszkélkedik, és emellett a modern budapesti vendéglátás egyik vezető alkotó műhelye. Nemcsak a magyar gasztronómia megújításán, az „Esszenciális Magyar Gasztronómia” megalkotásán, de a nemzetközi gasztronómiai trendek követésében is az élen jár.

címkék: