A megújítandó villában lesz az információs központ

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Készülhet a Normafa kapuja

A XII. kerületi Eötvös úton felújítják a helyi védettséget élvező szecessziós nyaralóvillát – írja a pestbuda.hu. Emellett pedig egy új, tájba illő kiszolgálóépületet hoznak létre. A Normafa kapuját egy új és egy régi épület alkotja majd, amely látogató- és információs központ lesz.

Készülhet a Normafa kapuja

A tegnap megjelent közbeszerzési hirdetmény szerint az Archibona Kft. lesz a kivitelező, négy projektet visznek a Hegyvidék területén. Ezek közül három az Eötvös úton lesz, ez a Normafa kapujához kapcsolódik. A kivitelezés nettó értéke 2,67 milliárd forint.
A fogadóközpont céljaira felújítják a területen található, több mint százéves, helyi védettséget élvező szecessziós nyaralóvillát, emellett egy új, a tájba illő kiszolgálóépületet alakítanak ki. A villa átalakításánál fontos szempont, hogy az épület megőrizze korhű arculatát. 
A megújítandó villában lesz az információs központ, ahol helyet kap a környék múltját és természeti értékeit bemutató interaktív kiállítótér, továbbá kávézó, és az üzemeltetéshez kapcsolódó irodák. Az új, tájba illő faburkolatú épületben lesznek a látogatók által igényelt különféle szolgáltatóegységek és az egyéb üzemi funkciók.
A népszerű kirándulóhely környékének rendbetételéhez kapcsolódóan az egykori Hotel Olimpia lepusztult épületét már elbonttatta az önkormányzat. A szálloda helyén park létesül, valamint a hegygerinc forgalommentesítése érdekében kiépítik az Eötvös út új szakaszát.

Forrás:
http://pestbuda.hu/cikk/20190412_pestbuda_hu_normafa_kapuja_hamarosan_epul_a_latogatokozpont
 

címkék: