Ezek a legjobb nyári programok Budapesten!

Life of Budapest


Szerző: LK

Nyári programok Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki

Budapest az egyik legcsodálatosabb város, ami mindig tartogat számunkra meglepetéseket. Nyáron is megéri Budapestre látogatni, hiszen számtalan különleges program vár minket a melegebb hónapok alatt is. A következőkben összeszedtünk néhány programot, amit nem hagyhatsz ki, ha nyáron a fővárosba látogatsz!

Ezek a legjobb nyári programok Budapesten!

Fedezd fel a város templomait

Budapest építészeti remekművei között rengeteg templomot találhatunk. Egy igazán látványos kirándulás érdekében látogass meg néhányat ezek közül – külön kiemelnénk a Magyarok Nagyasszonya sziklatemplomot, a Szent István-bazilikát, és Pest legöregebb épületét, a Belvárosi plébániatemplomot a Március 15. téren.

 

Utazz a Budavári Siklóval!

A Budavári Sikló 1870-ben készült el, ezzel a világ második legrégebbi ilyen jellegű szerkezete lett. Ez a leggyorsabb és legkényelmesebb módszer azoknak, akik szeretnének feljutni a hegyre. A sikló természetesen az utasok szemei elé táruló gyönyörű városi panoráma miatt lett nagy kedvenc. 1988 óta szándékosan lassabban halad, hogy az utasok tovább gyönyörködhessenek a látképben. A siklót egy súlyokból és ellensúlyokból álló szerkezet működteti.

Nyári programok

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Érdekesség, Étel, Étterem