Az oktatás és gyermeknevelés minden szülő számára kardinális kérdés

Life of Budapest


Oktatás

technikum

A technikum lehet a belépő az egyetemre

2019.02.27.

Vonzóvá akarja tenni a kormány a technikumi képzést. Az ösztöndíjak és a tanulás melletti munkáért járó fizetés mellett innen felvételi nélkül juthatnának be a szakirányuknak megfelelő egyetemi szakra a diákok.

Nemzeti Színház

Diákoknak hirdetett vetélkedőket a Nemzeti Színház

2019.02.27.

Március 10-ig meghosszabbította a 10. és 11. osztályos diákcsapatoknak szóló vetélkedője jelentkezési határidejét a Nemzeti Színház, amely Ember küzdj, és bízva bízzál címmel egy új pályázatot is kiírt 13-23 éves diákok számára.

Centrál Színház

Ha szórakoztatni kell a kicsiket

2019.02.25.

A Centrál Színház már 2010. március 14. óta várja a nagyérdeműt, legalább heti három előadással szórakoztatják a gyermekeket, családokat. A látogatók több mint 20 mesejáték, bábelőadás, gyerekkoncert közül választhatnak.

Csúszda - színdarab kamaszoknak

Csúszda - kamaszoknak és szüleiknek szánt színházi előadás

2019.02.15.

. Almássy Bettina, Csúszda. Kimondottan kamaszoknak és szüleiknek szánt színházi előadás, amely megtörtént esetet feldolgozva azt mutatja be, hogy a modern kor cukrosbácsijai hogyan férkőznek az Interneten csevegő, gyanútlan...

Elindult az egyetemi mentorprogram

Elindult az egyetemi mentorprogram

2019.02.13.

Egyetemisták segítik szeptembertől négy megyében a hátrányos helyzetű általános iskolásokat, hogy megvalósíthassák tanulási, elhelyezkedési elképzeléseiket – írja az MTI.

felvételi

Péntekig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

2019.02.12.

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal.

érettségi

Az érettségi vizsgákra is jelentkezni kell

2019.02.12.

Péntekig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn.

Nyelvvizsga

Kamu volt a nyelvvizsga-követelmény csúsztatása – már cáfolták is

2019.02.07.

Kedden a Magyar Hírlap számolt be arról, hogy jövőre mégsem írnák elő a középfokú nyelvvizsgát az egyetemi felvételikhez 2020-tól. A lap azzal magyarázta a döntést, hogy a fiatalok nyelvtudása az egyes országrészek...

Nyelvvizsga

Csúszhat a kötelező nyelvvizsga bevezetése

2019.02.06.

Várhatóan mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga az egyetemi felvételihez 2020-tól, a kormány elhalaszthatja annak bevezetését – értesült a Magyar Hírlap. Ennek fő oka, hogy a felmérések szerint jelentős eltérés...

2/7

címkék: Gyerekprogram