A rendezvényen bárki ingyen részt vehet, ha regisztrál az orszagfutas.hu oldalon

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Kezdődik az országfutás

Pénteken kezdődik és 10 napon keresztül zajlik majd a kilencedik Országfutás. Ezen az egyik cél, hogy a jelentkezők száma elérje a 20 ezret.

országfutás

A szervezők a legutóbbi, októberi alkalommal is ezt várták, de akkor kevesebben (15 426) jelentkeztek, igaz, a teljesített össztáv így is meghaladta a kitűzött 200 ezer kilométert (200 461 km). A húszezres részvételi szám mellett a másik cél most is a 200 ezer kilométer elérése.

Kicsiknek és nagyoknak, futóknak és kocogóknak, sétálóknak és túrázóknak, súlytól, nemtől, kortól függetlenül most több mint egy hét áll rendelkezésükre teljesíteni a vállalásukat, sőt ha több alkalommal futnak, még többet be tudnak tenni a közös kilométergyűjtő kosárba.

A rendezvényen bárki ingyen részt vehet, ha regisztrál az orszagfutas.hu oldalon, és március 15. és 24. között teljesíti az általa vállalt távot. Az első Országfutást 2015 márciusában tartották, akkor közel négyezer résztvevő 46 733 kilométert teljesített, ami több mint hússzorosa a 2246 kilométer hosszú országhatárnak.

 

Minden tudnivaló megtalálható a https://orszagfutas.hu/ oldalon.

Forrás: https://24.hu/sport/2019/03/11/a-kilencedik-orszagfutason-huszezer-resztvevo-a-cel/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Életmód, Program, Rövid hírek, Sport