Nyílt nap az Országházban

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Nyílt nap a Parlamentben

Évente 2-3 ilyen nap van, mint amilyen most lesz: nyílt napot tartanak március 16-án az Országházban. Ráadásul most olyan helyeket is meglehet majd nézni, melyeket máskor nem!

Országház nyílt nap

Nyílt nap a Parlamentben

Mint már mindenki tudja, és nagyon várja, a héten meglesz az idei első hosszú hétvége, rögtön 4 napos szünetet magával hozva.A statisztikák szerint ilyenkor Budapest számít a legnépszerűbb városának, hiszen ide látogatnak el a legtöbben, itt töltik a belföldi turisták a legtöbb vendégéjszakát.Budapest pedig felkészül, és ha ezt teszi, akkor különlegességekkel várja a kikapcsolódni vágyókat. Ilyen például az Országházban tartandó nyílt nap is.

 

Ez egy rendkívül mód népszerű programja a fővárosnak. Nem tartanak egy évben sokat belőle (2-3 ilyen nap van összesen), de ha igen, akkor reggeltől estig garantált a telt ház.Idén március 15-én a szokásos Országház-látogatás szünetel, és a látogatóközpont is zárva tart, de március 16-án, az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepe alkalmából nyílt nap lesz a Parlamentben.Az érdeklődők március 16-án 10 és 17 óra között ingyen nézhetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. Fontos információ, hogy az épület az Alkotmány utca felől közelíthető meg.

 

A megszokott rendben vezetett Országház-látogató csoportok is indulnak a látogatóközpontból 8 és 16 óra között. Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítása is várja az érdeklődőket 9-től 16 óráig.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest