A legjobb őszi programok Budapesten

Life of Budapest


Szerző: LK

Őszi programok Budapesten – bemutatjuk a legjobbakat!

Az őszi szezonban sem szeretnél otthon ülni, és izgalmas programokkal színesítenéd ezt az évszakot is? A következőkben bemutatjuk a legjobb őszi programokat Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki idén! 

A legjobb őszi programok Budapesten

Egy őszi program Budapesten, a gasztronómia szerelmeseinek: vegyél részt egy borvacsorán!

Manapság egyre népszerűbbek a különböző borkóstolók Budapesten. A legtöbb ember szereti a bort, ez az egyik legrégebbi alkoholos italunk. Ha te is úgy érzed, hogy egy kicsit mélyebben beleásnád magad a gasztronómia és a különleges borok világába, akkor érdemes ellátogatnod egy borvacsorára. Szeptember 7-én kerül megrendezésre az In Vino Lidia borvacsora sorozat második eseménye a Városliget Café & Restaurantban, melyek háziasszonya, Füle Lídia, WSET középfok, IWS felsőfok, sommelier. A különleges eseményen azonban nem csak a finom ételek és borok elfogyasztásán lesz a hangsúly, hiszen interaktív, érdekes csapatjátékos feladatok során ismerhetik meg a vendégek a borok történelmét, jellemzőit. A borvacsora menüsorát, a regisztrációval kapcsolatos információkat ide kattintva érheted el! 

 

Őszi program Budapesten, ahol megismerheted a főváros építészeti remekműveit: fedezd fel a város templomait!

Budapest építészeti remekművei között rengeteg templomot találhatunk. Egy igazán látványos kirándulás érdekében látogass meg néhányat ezek közül – külön kiemelnénk a Magyarok Nagyasszonya sziklatemplomot, a Szent István-bazilikát, és Pest legöregebb épületét, a Belvárosi plébániatemplomot a Március 15. téren.

 

Egy őszi program Budapesten, hogy formában maradj: sportolj a szabadban!

Mivel közeleg az ősz, és ezzel együtt a hideg is, ideje egy kicsit kimozdulni a szabadba addig, amíg van rá lehetőséged. A mozgásszegény életmód nagyban hozzájárulhat különböző betegségek kialakulásához, valamint elhízáshoz is vezethet. Így tehát fontos, hogy a rendszeres mozgás a mindennapjaink része legyen. Ha nehezen szánod rá magad a mozogásra, akkor válassz egy különleges, szép kültéri helyet, ahol tudsz futni, vagy szabadtéri kondiparkban edzeni. Így a gyönyörű táj sokkal élvezetesebbé teszi a mozgást. 

 

Egy őszi program Budapesten, ami tökéletesen kikapcsol: pihenj a Széchenyi Gyógyfürdőben!

Mindenki szeretne egy kicsit kikapcsolódni, amihez tökéletes választás egy kis pihenés a Széchenyi Gyógyfürdőben, ami Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. Ide nem csupán nyáron érdemes ellátogatni, ősszel is érdemes igénybe venni a fürdő szolgáltatásait, ha egy kicsit megpihennél egy dolgos hét után. A Széchenyi gyógyfürdőben rendszeresen lehet éjszaka is fürdőzni, ezt pedig különböző rendezvényekkel kötik össze.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Érdekesség