A tervek szerint június végére már játszótér, valamit futó- és tollaslabdapálya is lesz

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Parkerdő lesz a kispesti erdőből

Rendbe teszik a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti eddig elhanyagolt, szemetes erdőterületet és parkerdővé alakítják. Itt a tervek szerint június végére már játszótér, valamit futó- és tollaslabdapálya is lesz - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.

Parkerdő játszótérrel, futópályával

A Ferihegyi repülőtérre vezető út és a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás közé ékelt kicsi, alig több mint három hektáros terület megújítására a XIX. kerületi önkormányzat 20 millió forintot ad.

Mint írták, a munkálatok az idős, pusztuló fák kitermelésével és a területen található nagy mennyiségű hulladék elszállításával kezdődnek. A gyorsforgalmi út mellett a már meglévő fiatalabb fákból meghagynak egy tíz méter széles sávot, hogy a most telepítendő facsemeték megerősödéséig is védelmet nyújtson a forgalom zaja ellen. A területről a becslések szerint mintegy 150 köbméter, azaz 12 teherautónyi illegális hulladékot kell elszállítani.

Ezt követően várhatóan még ebben a hónapban elvégzik a parkosításhoz szükséges földmunkákat, majd március-április folyamán kezdődik a facsemeték ültetése és a park kialakítása. Az erdészek nagyméretű, két-három méter magas fiatal fákat ültetnek. A több mint száz fiatal fa java része őshonos hárs, nyár és juhar lesz, de ültetnek még tölgy-, nyír-, dió- és szilfákat is, valamint cserjéket, ami szintén az erdőkép minél hamarabbi kialakulását szolgálja.

A tervek szerint a parkerdőben mintegy másfél kilométeres sétaúthálózatot hoznak létre, továbbá lesz egy fél kilométeres futópálya és egy tollaslabda pálya is. Ezek mellett kialakítanak egy erdei játszóteret és egy kutyafuttatót.

Forrás: http://www.ma.hu/belfold/325775/Parkerdove_alakitjak_a_kispesti_kiserdot?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek