Parkolót csinálnak a Vidámpark helyére

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

Parkoló lesz a valamikori Vidámpark helyén

Négy évvel ezelőtt, vagyis 2013-ban végleg bezárt a Vidámpark. Egy ideig naivan azt gondoltuk, hogy műemléki védelem alatt álló épületével az Állatkert részeként megmaradhat, ám két évvel később búcsúzni kényszerültünk a Holnemvolt parktól is. Mára már csak a Körhinta, a Hullámvasút és a Mesecsónak maradt meg, a terület egy jó része pedig egy 700 férőhelyes parkolóvá alakul át. 

Vidámpark - parkoló lesz a helyén

Parkoló lesz a valamikori Vidámpark helyén

Már akkor kellemetlen érzések kerítették hatalmába az embert, amikor felröppentek az első hírek, hogy bezár a Vidámpark. Valahol sejthető volt, meg szállingóztak is az információk, hiszen az már 2013-ban sem volt kétséges, hogy a géppark elavult, és szükség lenne egy teljes körű felújításra, hiszen már se gazdaságos, se biztonságos nem volt, illetve eljárt felette az idő, és olyan játékokra, élményekre vágytak az itthoniak is, mint amit külföldön már évek óta természetesnek vettek az emberek.

 

 

 

A 2013-as bezárás után hat hektárnyi területet a Fővárosi Állat- és Növénykert kapott meg. A Holnemvolt Park pár régi, védettséget élvező épületeivel együtt még nagyjából két évig működött, hogy aztán ez is a múlté legyen, és a területen megindulhasson a Biodóm és a Pannon Park munkálatainak előkészítése. Mára már csak a Körhinta (1906), a Mesecsónak (1920) és a faszerkezetű, többszörösen felújított, mindig is a legnépszerűbbek közé tartozó Hullámvasút (1922) élvez védettséget, illetve a szintén fából lévő dodzsem épülete. 

 

 

Pár napja derült ki, hogy a Vidámpark maradék területén 700 férőhelyes garázs épül, mely előreláthatólag 2019 végére készül majd el. A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a javaslatot, a Hermina Garázs-projekt pedig már a tervezési fázisban van. A tervek szerint lesz felszíni és mélygarázs is, valamint fent egy részre felfuttatják majd a Kárpát-medence ősi állat- és növényvilágát modellező Pannon Parkot is.

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Kultúra, Retró Budapest