Az év végéig tesztidőszakban 135 szenzort működtetnek a parkolókban, a távlati cél, hogy egész Budapesten kifejlesszék az érzékelők hálózatát, ezzel várhatóan kevesebb dugó lesz.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Parkoló szenzorokkal csökkentenék a belvárosi dugókat

Már tesztelik azt az új szisztémát, amely az ötödik kerületben folyamatosan mutatja a szabad parkolóhelyeket. Belváros-Lipótváros polgármestere azt mondta: mindent elkövetnek a tranzitforgalom csökkentése érdekében, a belvárosi forgalom 30 százaléka parkolóhelyet keresőkből áll. Az év végéig tesztidőszakban 135 szenzort működtetnek a parkolókban, a távlati cél, hogy egész Budapesten kifejlesszék az érzékelők hálózatát, ezzel várhatóan kevesebb dugó lesz.

Parkoló szenzor

A díjakból származó bevételt forgatják vissza a hálózat kiépítésébe, ez hatékonyan segíti mind az itt élő, mind a belvárosban parkolni szándékozó autósokat. Szentgyörgyvölgyi Péter hozzátette: mintegy 6000 kérdőívet küldtek ki a beruházást megelőzően, a válaszadók 42 százaléka használná az alkalmazást, ezért kezdtek bele a fejlesztésbe. Az okosparkolási rendszer fontos állomás a tranzitforgalom csökkentéséhez, és jelentős lépés az okosváros felé vezető úton.

Forrás: https://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/teszteles-alatt-az-uj-parkolasi-rendszer-94768.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Életmód, Nagyvilág