
A legideálisabb, ha esti programjainkat egy helyen találjuk meg, ahol élvezni tudunk egy színvonalas előadást, aztán pedig mindezt meg tudjuk koronázni egy kellemes étkezéssel. A P’Art Kávéház és Bisztróban Krausz Gábor kreatív séf és csapata vár mindenkit nyárra hangolt kínálatával – akár előadásra érkezik a vendég, akár csak a bisztró vendégeként.
Az étlapot most újították meg, amely mint eddig, most is tükrözi a MÜPA változatosságát, kulturális sokszínűségét úgy, hogy megmaradtak a kihagyhatatlan magyar fogások is. Mindezt pedig a tavaszi, nyári alapanyagokhoz igazították, hiszen Krausz Gábor szerint ez az időszak a séfek kedvence: sokkal több alapanyagból válogathatnak, és kiélhetik kreativitásukat.
Ez most is így történt, egy igazán különleges alapanyag, a verjus ízesíti mostantól a bisztró fogas ételének szószát, amelyet Krausz Gábor Villányból hozott, és amely kellemesen savanykás ízt ad az ételnek. A francia verjus jelentése zöld lé, mert a savanykás levet az éretlen szőlőbogyókból préselik. Nem a modern kor vívmánya ez a savanyító anyag, már a középkori Európában is használták szószok ízesítésére és fűszerezésre, ám később visszaszorította használatát a bor és az ecet. Napjainkban azonban újra reneszánszát éli, amelyet a séfek manapság leggyakrabban a salátaöntetek készítéséhez használnak fel, különösen akkor, ha a zöldséges fogás mellé bort is fogyaszt a vendég. A verjus úgy biztosítja a szükséges savas komponenst az olaj ellenpólusaként, hogy közben nem változtatja meg a bor ízét, amire néhány markáns ecet képes lehet.
Az étlapon megmaradt pár, a vendégek által eddig is nagyon kedvelt étel, amely nem mellesleg a séf kedvencei is, mint például a bagel burger, vagy a portói bor redukcióval készült libamáj parfé.
Az édesszájúak sem maradnak örömök nélkül. Krausz Gábor egyik személyes kedvenc házi süteménye, a Citrustorta már most az étlap egyik felkapott szereplője. Mandulalisztből készül, pirított pisztáciával és fűszeres görög joghurttal tálalják.
A bisztró nem csak az előadásokhoz igazodva tart nyitva, hanem függetlenül attól is, így a nyári időszakban is szeretettel várja azokat, akik elkerülnék a zsúfoltságot, akik szeretik a jó fogásokat, és akik például csak egy Duna parti sétát szeretnének méltóképpen lezárni.
KAPCSOLÓDÓ
További cikkeink – kattintson a részletekért!
- Dekk - közösségi tér
- Megvan a legkedveltebb édességek listája
- Magyar burgerező került a világ legjobbjai közé
- AZ ÉV HOTELE címért versenyben a Duna Relax!
- Rosalia fesztivál lesz a Városligetben
- Pici őszi hétköznapok
- Segítség, húsvét van!
- 5 + 1 romantikus randitipp karantén idejére
- Erdőfürdő és tudatos jelenlét
- Meseút - a varázsvilág ösvényén járva
- Megvan az év fagylaltja
- A jóga útján
- Halászlé-variációk egy témára
- Változott a meteorológiai riasztási rendszer
- Novemberben kezdődhet a Lánchíd és környékének a felújítása
- Még két és fél évet várnunk kell a szebb Blahára
- Sitt helyett park lesz a régi teniszközpont helyén, a Margitszigeten
- Eddig tartott az elektromos töltés aranykora
- Átment a dugódíj
- Jót enni, jót inni, jól lenni
- Az esküvő margójára
- Kórusok éjszakája Budapesten
- 5 + 1 főzési és bevásárlási tipp a #maradjotthon idejére