A Pasaréti út felújításának egyik célja a parkolási helyzet rendezése

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Több kilométeren újítják fel a Pasaréti utat

Felújítják a II. kerületi Pasaréti út, Szilágyi Erzsébet fasor és a Pasaréti tér közötti szakaszát. A Budapesti Közlekedési Központ beruházásában 2019. március 18-án induló fejlesztés várhatóan ősszel fejeződik be. 

Több kilométeren újítják fel a Pasaréti utat

Felújítják a közutat és a járdákat, új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Nagyajtai és a Hidász utcánál, a lámpa nélküli zebráknál középszigeteket építenek, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, frissítik a zöldfelületeket. A kivitelezési munkák április elejétől járnak majd a forgalom korlátozásával: ekkor a Pasaréti utat a Pasaréti tér felé részlegesen egyirányúsítják, várhatóan két ütemben, először a Szilágyi Erzsébet fasor és a Gábor Áron utca, majd a Gábor Áron utca és a Pasaréti tér közötti szakaszon.
A Pasaréti út felújításának egyik célja a parkolási helyzet rendezése, ezért az egész felújított szakaszon megállási tilalom lép életbe. Parkolásgátló oszlopsort helyeznek ki azokra az útszakaszokra, ahol eddig jellemzően szabálytalan várakozással zavarták a forgalmat. Ugyanakkor szabályos parkolásra továbbra is lesz lehetőség: a Pasaréti úton parkolóállásokat jelölnek majd ki a Hargita utca és a Rhédey utca között, és megmaradnak a várakozóhelyek a Pasaréti út 22-24. előtt, valamint a Gyergyó utca torkolatának közelében. A Vasas Sportcentrum előtti parkolóterületen az épület felőli párhuzamos parkolás továbbra is lehetséges lesz, míg a Pasaréti út felől ferde parkolóállások várják majd az autósokat. A Sövény és a Riadó utca közötti kijelölt várakozóhely kissé rövidebb lesz.
A Pasaréti út felújított szakasza mentén álló mintegy 260 fa döntő többségéhez nem szükséges hozzányúlni. A zöldfelület bővül, a rekonstrukció által érintett útvonalon 11 sorfát, mintegy 250 négyzetméternyi cserjét ültetnek, és 1700 négyzetméternyi területet füvesítenek a zöldfelület tartósságához szükséges talajcsere elvégzése után.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/nagy-valtozas-a-budai-kozlekedesben-tobb-kilometeres-utfelujitas-indul.317217.html
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.