Lesüllyesztenék a szentendrei HÉV-et a föld alá

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Még áprilisban megnyílik a békásmegyeri piac új csarnoka

A tervek szerint áprilisban megnyílik a békásmegyeri piac új csarnoképülete és az ahhoz tartozó mélygarázs - mondták el Óbuda-Békásmegyer vezetői egy háttérbeszélgetésen. 

Még áprilisban megnyílik a békásmegyeri piac új csarnoka

A III. kerület polgármestere elmondta: komoly kormányzati támogatásoknak köszönhetően a Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér kivitelezésének első üteme az idén, a második üteme a jövő évben valósul meg. A használatbavételi engedélyezés folyamatban van.
Puskás Péter fejlesztésekért felelős alpolgármester elmondta, az új csarnok megnyitása után kezdődik meg a régi épület bontása. A helyén - a projekt második ütemében - közösségi tér és üzlethelyiségek létesülnek majd. A 7,9 milliárd forintos projekt 2020 elején zárul.
Bús Balázs azt is elmondta, Óbudán a legnagyobb problémák a közlekedési anomáliákból fakadnak. Az egyik ilyen problémát a szentendrei HÉV okozza, mert az négy-öt "szintbeli" kereszteződésben akadályozza a kerületben az átmenő forgalmat. Rendkívül sok torlódást okoznak ezek a kereszteződések. A polgármester szerint ennek a megoldása az lenne, ha a HÉV-et lesüllyesztenék a föld alá. Úgy fogalmazott, hogy ha nagyot álmodhatna, akkor egészen Szentendréig lesüllyesztené a HÉV-et a föld alá, és felette egy "biciklis sztrádát" hozna létre. Ezzel a Dunakanyar és Szentendre kerékpáros közlekedését és turizmusát fejleszteni lehetne és a gyors kerékpáros közlekedés kialakításával jelentősen lehetne csökkenteni a Budapestre áramló autós forgalmat.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/retail/jo-hir-az-eszak-budai-vasarloknak.317235.html
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.