Pumukli láthatatlan, csak Eder mester látja őt

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Digitálisan újítják fel a kis vörös hajú kobold történeteit

A Pumukli kalandjai című gyerekeknek szóló filmsorozaton több generáció is felnőtt. A gyerekek odáig voltak a kis vörös hajú, szeplős koboldért. Az NSZK-osztrák-magyar alkotást még 1982-ben mutatták be, az alkotója Ellis Kaut írónő volt – írja a sokszinuvidek.24.hu.

Pumukli

Pumukli amúgy örökösödési jogviták miatt tűnt el a tévéből. A tervek szerint azonban 2020-ban várható a nagy visszatérés, akkor mutatják majd be az 52 digitálisan felújított epizódot, igaz egyelőre csak egy fizetős csatornán.

Pumukli láthatatlan, csak Eder mester látja őt, így számtalan csínytevéssel teszi humorossá, időnként bosszantóvá a férfi életét. Barbara von Johnson, az eredeti figura illusztrátora azt mondta: a kis kobold erőteljes személyiség, a mai gyerekeknek is példát mutathat. A mai gyerekeket a digitális világ uralja. Úgy gondolom, hogy vissza kell térniük a természetes, hiteles önmagukhoz, hogy ellensúlyozzák az állandó megfelelési kényszert. A kis kobold története segíthet az önmegvalósításban, a könnyed mindennapok és helyes értékek megteremtésében. Pumukli erős személyisége inspirálhat minket, hogy teljességében megéljük az érzéseinket, hogy szomorúak, őrültek, felszabadultak és kedvesek legyünk. És tiszteljük az idősebbeket.

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2019/03/11/megujulva-ter-vissza-a-kepernyore-pumukli-a-nagy-kedvenc/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Kultúra, Nagyvilág, Oktatás