Queen Budapesten - kiállítás az életműről

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Nincs ember széles e földön, ki ne ismerne minimum egy Queen-dalt, mely ha felcsendül a rádióban vagy egy buliban, mindenki kapásból tudja a szövegét, vagy minimum dúdolni kezdi. A híres együttesnek emléket állítva november 4-én kiállítás nyílik Budapesten, mely egészen december 31-ig lesz látogatható a Rockmúzeumban. 

Queen-kiállítás Budapesten!

A Queen életművét bemutató kiállítás Budapesten!

Queen a Rockmúzeumban

 

 

Freddie Mercury, Brian May, John Deacon és Roger Taylor: a Queen egykori tagjai. A brit rockegyüttes egyedisége az aprólékos stúdiómunkával felvett albumokban, és a hangsúlyozott gitár- és énekhangzásban rejlettek. Hangzásukat elsősorban a rock, a heavy metal vagy a progresszív rock stílusba sorolták, de készítettek punk, funk és gospel típusú dalokat is. Híresek voltak egyedi előadásmódjukról – beleértve Freddie Mercury hatásos és színpadias viselkedését. 

 

A Queen együttes igencsak komoly életművét bemutató kiállítás a Magyar Queen Rajongók Klubja Kulturális Egyesület és a Rockmúzeum, a Magyar Rockhírességek Csarnoka rendezésében jön létre, melyet az inspirált, hogy november 4-én fellép Budapesten a Queen & Adam Lambert formáció, illetve az a tény, miszerint idén 40 éves a Queen (mondjuk így) legsikeresebb, leggyajrabban játszott News of the World elnevezésű lemeze, melyen a We will rock you és a We are the champions című számok szerepelnek.

 

 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Kiállítás, Kultúra