Ebben az időszakban Péceltől Turáig minden állomást és megállóhelyet felújítanak

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Ráncba szedik a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalat

Jövő februártól 10 hónapig nem közlekednek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Pécel és Aszód között. A júliusban kezdődött vágányfelújítás második ütemében az érintett szakaszon teljesen elbontják a sínpárokat, ezalatt pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ezeknek a pótlóbuszoknak és a vonatoknak a menetrendi összehangolása jelenleg még folyamatban van. Ehhez rendelik hozzá a szükséges buszok mennyiségét.

vasútvonal felújítás

Az érintett vasútvonal átépítése nyáron kezdődött el. Akkor a Rákos-Pécel, és a Tura-Hatvan vonalon dolgoztak a szakemberek. Az első ütem február 3-ig tart, ebben az időszakban a miskolci, kassai, nyíregyházi és debreceni Intercity 5 perccel korábban indul a Keleti pályaudvarról, és szintén 5 perccel korábbra került a hatvani személyvonatok indulása is. Hatvanból a Keletibe 3 perccel korábban közlekednek a szerelvények. A korszerűsítés miatt már most 15-20 perccel hosszabb a menetidő, de a vasúttársaság szóvivője szerint a munkák befejeztével gyorsabbak lesznek a vonatok, és javul a szolgáltatás minősége.

A 2019. február 4-től december 7-ig tartó fázisban a vonatok egy része egy vágányon sem tud majd közlekedni Pécel és Aszód között, ebben az időszakban Péceltől Turáig minden állomást és megállóhelyet átépítenek. A korszerűsítés befejeztével a vasúttársaság szerint stabilabb menetrendre, és csökkenő menetidőre számíthatnak az utasok.

Forrás: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/megujul-a-budapest-hatvan-miskolc-vasutvonal-2473638

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás