A díjjal az innovációra és haladásra ösztönző építészetet ünneplik

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Rangos építészeti díjat nyert a CEU új épülete és a 4-es metró is

Nemzetközi kiválósági díjat kapott a Közép-Európai Egyetem új budapesti épülete és a négyes metró. Az elismerésről a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA) döntött. A díjat 16 ország 20 új épülete és infrastrukturális fejlesztése kapta meg.

építészeti díj
Kép szerzője: wikipedia.org

A nemzetközi építészeti díjat fiatal brazil építészek által tervezett gyermekfalunak ítélte oda a zsűri. A Sao Pauló-i székhelyű Aleph Zero építésziroda és Marcelo Rosenbaum dizájner által tervezett bentlakásos iskola épületegyüttesét Brazília északi részén, az esőerdő szélén, távol a városoktól építették fel fából és vályogból. Az Aleph Zero építészirodát a harmincas éveiben járó Gustavo Utrabo és egykori diáktársa, Perdo Duschenes hozta létre. A díjnyertest egy szűkített négyes listáról választotta ki az Elizabeth Diller építész vezette zsűri.

A RIBA 2016-ban adta át először nemzetközi építészeti díját, amelyet azzal a szándékkal hoztak létre, hogy az innovációra és haladásra ösztönző építészetet ünnepelje. A díjat bármely építészeti alkotás elnyerheti.

Forrás: https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/a-ceu-uj-epulete-es-a-4-es-metro-is-rangos-epiteszeti-dijat-nyert.305195.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Kultúra, Rövid hírek