A Pannon Egyetem kiterjedt és hatékony vállalati együttműködésekkel rendelkezik

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Rangos listára került fel a Pannon Egyetem

A világ 150 legjobb vegyészmérnöki képzést nyújtó intézménye közé sorolta a veszprémi Pannon Egyetemet az Academic Ranking of World Universities (ARWU) által 2003 óta minden évben összeállított és közzétett Shanghai Ranking.

Pannon Egyetem
Kép szerzője: wikipedia.org

A többek között a tudományos publikációk számának és tudományos értékének figyelembevételével összeállított nemzetközi lista szerint vegyészmérnöki tudományterületen a Pannon Egyetem egyedüli magyar és legjobb kelet-európai egyetemként került a világ legjobb képzőhelyei közé – írja a vg.hu.

Az intézmény közleményben az oktatás színvonala mellett az elért kutatási eredményeknek, a tudományos publikációk kimagasló számának és minőségének, valamint a kiterjedt és hatékony vállalati együttműködéseinek tulajdonítja a sikert.

Az oktatói és kutatói eredményekhez jelentős mértékben hozzájárulnak az egyetem szakmai együttműködő partnerei – a BorsodChem Zrt., a Mol-csoport, a Richter Gedeon Nyrt. és a Sanofi Zrt. –, amelyek Magyarország és a térség meghatározó és innovatív vegyipari nagyvállalatai, és „a végzős hallgatók biztos munkaadói”.

Forrás: https://www.vg.hu/kozelet/oktatas/rangos-listara-kerult-fel-a-pannon-egyetem-1250650/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Oktatás, Rövid hírek