Korabeli plakátokon, térképeken, hirdetéseken, ismert személyekről és eseményekről készült fotókon keresztül mutatják be a II. világháború előtti időszakot.

Life of Budapest


Szerző: Lobu

A nyolcvan évvel ezelőtti Magyarországról nyílik kiállítás

A korabeli emberek szemén keresztül mutatja majd be a nyolcvan évvel ezelőtti Magyarország politikai, társadalmi és művészeti életét interaktív módon az a kiállítás, amely Magyar Világ, 1938-1939 címmel március 15-én nyílik Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A nyolcvan évvel ezelőtti Magyarországról nyílik kiállítás

Korabeli plakátokon, térképeken, hirdetéseken, ismert személyekről és eseményekről készült fotókon keresztül mutatják be a II. világháború előtti időszakot. 
Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár elmondta: ez a korszak volt a színházak, kávéházak, magyar filmek aranykora, amikor berobbant a köztudatba Karády Katalin, aki olyan csillagok mellett foglalhatott helyet, mint Muráti Lili, Tolnay Klári vagy Jávor Pál. Az államtitkár megjegyezte: akkor érkezett Budapestre a tragikus hír, hogy a korszak legkiválóbb - mára szinte teljesen elfeledett - magyar autóversenyzője, Hartmann László (1901-1938) a Tripoli Nagydíjon életét vesztette és akkor rendezték Budapesten az Eucharisztikus Világkongresszust. 
Fekete Péter kiemelte: a Magyar Világ, 1938-1939 című kiállítás célja, hogy a II. világháborút megelőző korszakot, annak politikai, társadalmi és művészeti életét úgy mutassa be, ahogy azt az adott kor emberei láthatták és átélhették. Hozzátette, hogy a készülő tárlat az interaktív elemeknek köszönhetően repíti majd vissza a múltba a közönséget. 
Nyári Gábor történész, a kiállítás ötletgazdája és kurátora elmondta: az interaktív tárlat hét témacsoport köré épül majd fel és kialakítanak egy kis kávézót is, hogy visszahozzák a kor hangulatát. A koncepció szerint egy utcafrontot építenek fel, ahol megjelennek majd a korszak legjelentősebb plakátjai, szórólapjai és korabeli újságok is. A tervek szerint több tárgy is először szerepel majd a közönség előtt.

http://www.kultura.hu/magyar-vilag-19381939
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.