1992 óta Szent György napja, április 24. a rendőrség napja

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Országos rendőr- és tűzoltónap lesz Budapesten

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a köztévében elmondta: szombat reggel kéttucatnyi tűzoltóautó indul el szirénázva az Óbudai Flórián térről, hogy a rendőrkonvojjal találkozva a Hősök terére érkezzen. Onnan rendőr- és tűzoltózenekar kíséretében vonulnak be együtt a Városligetbe.

Országos rendőr és tűzoltó nap

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hozzátette, Szent György napi ünnepség lévén a rendőrség konvoja a Szent György térről indul majd. Hozzátette: idén először szlovén és szlovák hagyománytisztelő rendőrök is vonulnak majd a magyarokkal.

Kiemelte: a rendezvényen rengeteg olyan bemutató lesz, amely segít megismerni a tűzoltók és a rendőrök szerteágazó munkáját. Az eseményen egyebek mellett többféle ügyességi játék, füstsátor, kutyás- és lovasbemutató is lesz, valamint a szolgálati járműveket is ki lehet próbálni.

A kormány határozata alapján 1992 óta Szent György napja, április 24. a rendőrség napja. A magyar tűzoltók 1834. május 4. óta emlékeznek meg védőszentjükről, Szent Flóriánról.

Forrás: http://www.ma.hu/belfold/328889/Szombaton_lesz_az_orszagos_rendor_es_tuzoltonap_Budapesten?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Program, Rövid hírek