Budapest retró hírei

Life of Budapest


Budapest anno

Tarts velünk te is az időutazáson, elrepítünk téged Budapest múltjába, felidézzük a legszebb emlékeket fővárosunk életéből. Ha szeretted Budapestet régen is, akkor ezeket a cikkeket is szeretni fogod! 

Budapesti programok március 15-én

Rendezvények Budapesten március 15-én

2018.03.15.

Március 15 az egyik legfontosabb nemzeti ünnep Magyarországon. Ennek megfelelően készül az ország, már ami a programokat illeti. Most megmutatjuk, hogy mivel várják az embereket ezen a napon!

Ybl Miklós és Budapest

Ybl Miklós, aki annyit tett Budapestért

2017.11.21.

Lovag Ybl Miklós magyar építész volt, aki a 19. század egyik legnagyobb magyar mesterének számított. Számtalan fővárosi épület viseli keze nyomát, és bizton állíthatjuk, hogy egyik szebb, mint a másik. Lássuk...

Budapest egykoron

Budapest közlekedése a 60-as években

2017.11.19.

Igazi kuriózumra bukkantunk. Budapest közlekedése az 1960-as években teljesen más arcát mutatta, mint manapság. Íme a bizoníték erre ebben a videóban.

Állatkert Budapesten

Fővárosi Állatkert - régi fotókon

2017.11.18.

1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert Budapesten, melyet már mindenki nagyon várt, ugyanis eredetileg már a ’20-as években felmerült a gondolata az alapításnak, ám a forradalom...

Lánchíd

Hogy mi köze a Lánchídnak Széchenyihez, Haynauhoz és egy elmegyógyintézethez? Most kiderül!

2017.11.06.

Már az építését megelőzően akadtak igen komoly bonyodalmak, mivel többen is ellenezték Budapest első hídjának felhúzását. Majd minden megoldódott, és elkezdődhetett a főváros legszebb hídjának építése. 

Árpád híd

Az egyetlen híd, ami túlélte a II. világháborút: az Árpád híd

2017.11.05.

Az Árpád híd volt sokáig a leghosszabb híd Budapesten, és egyben az egyetlen is, melyet a németek a II. világháború során nem robbantottak fel. 2008-ban lett a második ebben a rangsorban, akkor ugyanis megépült a Megyeri híd,...

A Duna anno

Ilyen volt anno a Duna Budapestnél

2017.10.15.

A Duna Magyarország és Budapest legnagyobb érékeinek egyike. De milyen volt régebben? Ennek néztünk utána és most megmutatjuk a legkorábbi képeket róla.

Budapest régi villamosai

Egyszer volt, hol nem volt: Budapest villamosai

2017.10.12.

A villamosok története remek példa a közlekedéstechnológia evolúciójára: réges-régen még a lóvasutak voltak Budapest sztárjai, majd őket követték az új csodáknak számító villamosok. Fővárosunk egészen a második...

Halászbástya anno

Így festett a Halászbástya több, mint 100 évvel ezelőtt

2017.09.03.

A Halászbástya története több, mint 100 évre nyúlik vissza. Csodás látni, hogy hogyan is festett a főváros kedvenc látványossága a különböző korokban. 

1/6

címkék: Budapest