Budapest retró hírei

Life of Budapest


Budapest anno

Tarts velünk te is az időutazáson, elrepítünk téged Budapest múltjába, felidézzük a legszebb emlékeket fővárosunk életéből. Ha szeretted Budapestet régen is, akkor ezeket a cikkeket is szeretni fogod! 

Így néztek ki régen a plázák

Budapesti nagyáruházak régen

2016.12.21.

Manapság már nincs olyan nagyobb pesti csomópont, ahol ne találnánk egy-egy nagyobb áruházat vagy plázát, ahol minden fontos dolgot beszerezhetünk! Ez nem volt ám mindig így! Ma bemutatunk két nagy áruházat a múltból,...

Havazás 1987-ben

Óriási káoszt okozott a havazás Budapesten! 50 centiméter hó hullott!

2016.12.21.

Hatalmas káoszt okozott a sokak által még a mai nap is emlegetett 1987-es nagy havazás, azóta sem hullott ennyi hó egyszerre, idén sajnos nem még a fehér karácsony is elmarad.

Ismerd meg te is Budapestet az 1930-as években!

Ilyen volt Budapest az 1930-as években

2016.12.17.

Budapest számomra a világ egyik legcsodálatosabb városa és ez régen sem volt másképp. Nézd meg te is, hogy milyen volt az 1930-as években a fővárosunk! 

Budapesti közlekedés régen

Budapesti közlekedés akkor és most!

2016.12.12.

Napjainkban sajnos, ha meghalljuk, hogy „budapesti közlekedés”, hirtelen csak a lerobbant metrók és pótlóbuszok jutnak eszünkbe. Ez egy kicsit megihletett bennünket és készítettünk egy rövid „Akkor és...

Gozsdu-udvar akkor és most

Gozsdu-udvar, ahol a múlt és jelen találkozik

2016.12.12.

A Gozsdu-udvar ma Budapest legnépszerűbb bulinegyede, szórakozás, gasztronómia és kultúra fellegvára. A házfalak azonban rengeteget tudnának mesélni a régmúlt időkről. 

Romantika a Csősztoronyban

Budapest legromantikusabb épülete

2016.12.10.

A Kőbánya szívében található Csősztorony nem csak építészeti stílusát tekintve romantikus. Sokan kedvelt kirándulóhelyként is emlegetik, már aki ismeri.

Budapesti városnéző séták helyszínei

Ajándékozz budapesti élményt karácsonyra

2016.12.09.

A karácsonyi ajándékok beszerzését sokan az utolsó pillanatra hagyják, majd kapkodva leemelnek valamit a polcról, ami sokszor nem is igazán találó. Idén legyen ez másképp! A Budastep csapata által szervezett városnéző...

római kori sötét varázslatok

Sötét varázslatok Aquincumban

2016.12.07.

A közelmúltban, Óbudán megtalált, ólomlapra karcolt és sírok között elásott átokszöveg azt mutatja, hogy a rómaiak Pannoniában sem voltak biztonságban a gonosz varázslatoktól. Talán mi sem vagyunk?

Rengeteg filmet forgattak Budapesten

Ezeket a filmeket forgatták Budapesten

2016.11.15.

  Hollywood felfedezte magának Magyarországot és Budapestet.  Nézd meg, hogy milyen filmek készültek a magyar fővárosban az elmúlt években. Némelyikről még mi magunk se tudtuk, hogy nálunk készültek!

5/6

címkék: Budapest