Robert Langdon Budapesten

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Budapesten menti magát Robert Langdon

Robert Langdon Dan Brown híres karaktere, akit Tom Hanks személyesít meg. A legújabb könyvben az ismert szimbólumkutató Budapesten nyomoz és menekül. 

Budapesten Robert Langdon

Budapesten menti magát Robert Langdon

Dan Brown korunk egyik népszerű írója, főként krimiket, izgalmas történeteket vet papírra. Újkori hírnevét első sorban a Robert Langdon történetek alapozták meg. Eddig 5 könyv főszereplője volt az amerikai szimbólumkutató, mindegyik nagy sikerű volt. A Da Vinci kód, Az Angyalok és démonok, Az elveszett jelkép, illetve az Inferno volt azon művek címe, melyekben a Langdon történetet kitárgyalta az író. A mostani könyv címe pedig az Eredet.

 

A népszerűséget első sorban a történetek lüktetése, izgalma, illetve a megfilmesítésre megnyert Tom Hanks hiteles és nagyszerű alakításának köszönheti.A legutóbbi Brown adaptáció azért vált híressé, mert nagy részét Budapesten forgatták. Mindenki emlékezhet arra, hogy a színészóriás és népszerű Tom Hanks akkor elég sok helyen felbukkant a városban.

 

A forgatáson akkor maga az író is megjelent és ha már itt volt, akkor nem tétlenkedett: elment jó pár helyre a városban, hogy megnézze, felmérje, hogy későbbi műveiben felhasználhassa azokat. És meg is tette!Ugyanis a következő Langdon műben a főhős Budapesten is tevékenykedik. Az író egy fontos történetszál részeként részletes leírást ad a Lánchídról, a Dohány utcai zsinagógáról és a bulinegyedről is. A Szimpla kert egy üldözési jelenet helyszíneként tűnik fel a könyvben.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest