A légszennyezettség nem csak a tüdőt terheli meg, hanem az immunrendszerre, a központi idegrendszerre és a szív - és érrendszerre is káros hatással bír.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Romlik a levegő minősége, Budapesten és Putnokon kifejezetten egészségtelen

Több településen - köztük a fővárosban - tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt.

légszennyezettség
Kép szerzője: Richard Bohus on Unsplash

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-vel tudatta, hogy Budapesten és Putnokon egészségtelen a levegő minősége. További nyolc településen kifogásoltnak minősítették a levegőt, ezek: Eger, Esztergom, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác.

A gyermekeknél, az időseknél, illetve a légúti megbetegedésben szenvedőknél légúti tünetek - például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés - jelentkezhetnek, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. A légszennyezettség nem csak a tüdőt terheli meg, hanem az immunrendszerre, a központi idegrendszerre és a szív - és érrendszerre is káros hatással bír – írja a Napi.hu.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érintett településeken lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az emberek a légszennyezettség, illetve a hideg időjárás miatt.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/legszennyezes-szmog-onkormanyzat.676531.html.676531.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Rövid hírek