Ha tartósnak mutatkozik a hiány, egyes babák eleshetnek attól a lehetőségtől, hogy megkapják a rota vírus elleni oltást

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Kifogytunk rotavírus elleni vakcinából

Országos hiány van a rotavírus elleni védőoltásból, június 17-ig, gyártási gond miatt - írja az Infostrat.hu az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatbázisára alapján.

rota vírus elleni oltás

Ha a kétadagos oltás második adagját nem tudják beadni az első után négy héttel, nem lenne megfelelő a védettség, bár ez annak függvénye, mennyi idő telik el - mondta az InfoRádiónak Póta György. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy az oltóanyagot 6 hónapos kor előtt el kell kezdeni, egyiket 6, másikat 8 hónapig be is kell fejezni. Az ajánlott kezdés a 2-3 hónapos kor. Ha tartósnak mutatkozik a hiány, egyes babák eleshetnek attól a lehetőségtől, hogy megkapják az oltást.

A rotavírus gyakori kórokozó, ami hányást és több napig tartó hasmenést, magas lázat okoz. Folyadék- és ionvesztés, valamint kiszáradás lehet a következménye, kisbabáknál akár órákon belül.

Forrás: https://www.babaszoba.hu/articles/baba/Orszagos_hiany_van_a_rotavirus_elleni_vedooltasbol?aid=20190521111852&autorefreshed=1

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Rövid hírek