A február 21-én nyíló Utazás kiállításon is látható lesz

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Rövidfilmen népszerűsítik Pest megye értékeit

Az Agrárminisztérium támogatásával készült, mintegy 19 perces kisfilm madártávlatból mutatja be Pest megye építészeti és természeti kincseit. A dróntechnikának köszönhetően a nézők a levegőből csodálhatják meg többek között a lórévi Zichy-kápolnát, a Pátyi pincesort vagy az érdi Fundoklia-völgyet.

Rövidfilmen népszerűsítik Pest megye értékeit

Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a Pest megyei értéktárban jelenleg több mint 200 érték található az agrár- és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, valamint turizmus és vendéglátás kategóriában.

A sajtófőnök felidézte, hogy az önkormányzat a megyei értékek népszerűsítését vándorkiállítás létrehozásával kezdte, majd vetélkedőt szervezett diákok számára, létrehozta az Év értéke díjat, válogatás CD-t adott ki Kodály Zoltán Pest megyei népdalgyűjtő munkájából, de értéktúrákat is szervezett egyebek mellett Márianosztrára, a Csepel-szigetre és Ceglédre, továbbá gasztronómiai kiadványt készített a jellegzetes megyei ételekből.

 

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=pCLMdu-GNFw

 

A rövidfilm a www.pestmegye.hu is elérhető, de a február 21-én nyíló Utazás kiállításon is látható lesz, ahol Pest megye több tájegysége is bemutatkozik.

 

Forrás:

http://www.ma.hu/kulturport.hu/326233/Rovidfilm_nepszerusiti_Pest_megye_ertekeit?place=srss

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.