A szén-monoxid-érzékelő nem pótolja a kéményellenőrzést. Utóbbi adja a biztonságot, a szén-monoxid-érzékelő csak vészriasztás.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Sok kéményről csak az ellenőrzéskor derül ki, hogy életveszélyes

A már ellenőrzött 300 ezer fővárosi lakás kéménye közül 1242 esetben bizonyosodott be, hogy azonnali műszaki beavatkozás szükséges. Kovács Balázs, a fővárosi lakások kéményellenőrzéséért felelős Főkétüsz ügyvezetője elmondta: a hozzájuk tartozó otthonok 75 százalékában már csekkolták a kéményeket, ám az otthonok 14 százalékába annak ellenére nem jutottak be, hogy a kéményellenőrzés ingyenes, ám kötelező a társasházi lakástulajdonosok részére.

Óbuda Főtáv kémény
Kép szerzője: Wikimedia Commons

Hangsúlyozta, hogy a szén-monoxid-érzékelő nem pótolja a kéményellenőrzést. Utóbbi adja a biztonságot, a szén-monoxid-érzékelő csak vészriasztás. A családi házban élőknek is azt ajánlják: annak ellenére ellenőriztessék a kéményt, hogy számukra ez már nem kötelező. Az országban található 4,5 millió kémény közül egymillió a fővárosban működik. Egyes esetekben évente, más esetekben kétévente szükséges ezek ellenőrzése.

Forrás: http://www.ma.hu/belfold/321087/Sok_kemenyrol_csak_az_ellenorzeskor_derul_ki_hogy_eletveszelyes?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Budapesti hírek, Rövid hírek, Tél

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.