z önkormányzatok saját rendeletben szabályozhatják, hogyan büntessék a lusta lakókat. Budapesten, Zuglóban például 200 ezer, illetve 2 millió forint a bírság felső határa, ha valaki nem takarítja el a havat az otthona előtti járdáról.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Sokba kerülhet a le nem takarított járda

Több százezertől akár 2 millió forintig terjedő bírsággal is sújthatják azt, aki nem tisztítja meg a járdát az otthona előtt. Ez a társas-és családi házakban élőkre is vonatkozik.

hóeltakarítás
Kép szerzője: Pixabay

A Blikk összefoglalója szerint az önkormányzatok saját rendeletben szabályozhatják, hogyan büntessék a lusta lakókat. Budapesten, Zuglóban például 200 ezer, illetve 2 millió forint a bírság felső határa. Különösen akkor lehet baj, ha a csúszós, havas járdán valaki balesetet szenved, mert ilyenkor a pórul jártgyalogos kártérítési pert akaszthat az érintett ingatlantulajdonos nyakába. Ha egy társasház biztosítása viszonylag régi, akkor érdemes áttanulmányozni a szerződést, hogy tartalmaz-e felelősségbiztosítást, mivel ez szükséges ahhoz, hogy egy baleset esetén keletkezett károkra fizessen a biztosító.

Akadnak viszont, akik biztosra mennek. Nekik a lapátolás után csak környezetbarát szóróanyagot lehet használni a hóra hinteni só helyett. Erre már a Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége vezetője hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy a só nem csak a cipők talpát teszi tönkre, hanem a kutyák és macskák tappancsát is kimarja, ezért jobb a célra kifejlesztett anyagokat bevetni.

 

Hogy miként síkosság-mentesíthetünk, egy korábbi cikkben foglaltuk össze:

https://www.lobu.hu/akar-50-ezer-forintos-buntetes-is-jarhat-a-sozasert-.html

Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/havazas-birsag-takaritas-ho-budaest-magyarorszag/yw1rfwf?fbclid=IwAR1D8vYUJ_rKevHRnAXmOWQopEeoJ24UgkDpSXLd9kLUySgQ7pv9xs-POGU

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek