A legnépszerűbb külföldi úti cél listáját karácsonykor Zakopane vezeti, amit Bécs, Krakkó, és Prága követ

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Szállodába menekül az ünnepekkor, aki teheti

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken. Idén 85 százalékkal nő a forgalom a december 22-26. közötti időszakban az előfoglalási adatok szerint – írja a penzcentrum.hu a szallas.hu oldal adataira hivatkozva.

Szálloda az ünnepek alatt
Kép szerzője: Residence Hotel Balaton

Tavaly 120 százalékos volt a növekedés az ünnepi időszakban. A legnépszerűbb úti célok listáját idén is Budapest vezeti, a legtöbb foglalást sorrendben Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló, és Szeged hotelei könyvelhetik el.

Keresztes Nóra, a szállásfoglaló portál marketing menedzsere elmondta: az átlagos foglalási érték 63 ezer forint, míg az átlagos foglalás hossza 2 nap a karácsonykor utazók körében. SZÉP-kártyás fizetést eddig nagyjából minden tízedik vendég tervezett, ők jellemzően 98 ezer forintot szánnak a szálláshelyre.

A portál adatai szerint a legdrágább karácsonyi belföldi kiruccanás közel félmillió forint, a legolcsóbb ugyanakkor csupán 3500 forint volt idén.

A legkelendőbb szálláshelyek a 4 csillagos hotelek, a foglalások harmada ide szól. Fokozott az érdeklődés Zalakaros, Debrecen, Gyula, Siófok és Miskolctapolca iránt is. A foglalások megoszlása szerint Heves, Pest és Zala megye a három dobogós.

A legnépszerűbb külföldi úti cél listáját karácsonykor Zakopane vezeti, amit Bécs, Krakkó, és Prága követ.

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/utazas/magyarok-tomege-mond-nemet-a-karacsonyra-ide-menekulnek.1072909.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Karácsony, Rövid hírek, Utazás, Ünnep