A HÉV indulási időpontjai néhány perccel megváltoznak

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Hétvégén nem jár egy szakaszon a szentendrei HÉV

Hétvégén, 2019. március 9-én és 10-én a Batthyány tér végállomás érintése nélkül, rövidített útvonalon, Szentendre és Békásmegyer felől is csak a Margit híd budai hídfőig közlekedik a H5-ös HÉV. Ennek oka, hogy a MÁV-HÉV Zrt. pályakarbantartást végez.

Szentendrei HÉV
Kép szerzője: wikipedia.org Michael Krahe

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a Margit híd és a Batthyány tér között a 19-es vagy a 41-es villamossal, illetve a 109-es busszal érdemes utazni, ugyanakkor az M2-es metróra átszállási kapcsolatot nyújt a 4-es és a 6-os villamos is a Széll Kálmán téren, illetve a Blaha Lujza téren.

A hétvégi karbantartás idején a Margit híd megállóhelyen a HÉV-ek a megszokottól eltérően a Batthyány tér irányú peron mellől indulnak Békásmegyer és Szentendre felé.

A HÉV indulási időpontjai néhány perccel megváltoznak, az ideiglenes menetrend már elérhető a BKK honlapján: a Margit híd, budai hídfő és Szentendre között közlekedő vonatoké a https://bkk.hu/menetrendek/#H5, a Margit híd, budai hídfő és Békásmegyer között közlekedő vonatoké pedig a https://bkk.hu/menetrendek/#%20H5%20 linken található.

A HÉV-ről az ahhoz csatlakozó buszjáratokra történő átszállás biztosítása érdekében ezen a két napon a Szentlélek tér H és a Békásmegyer H buszvégállomásról induló autóbuszok egyes indulási időpontjai módosulnak.

Forrás: https://nepszava.hu/3028129_hetvegen-nem-jar-egy-szakaszon-a-szentendrei-hev

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.