Ide akár Hévvel is el lehet jutni nagyon egyszerűen, így nem kell törni a fejünket a parkolás miatt sem.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Szentendre, az ország ékszerdoboza

Néha jól esik elhagyni a nagyvárost, bár előfordulhat, hogy vagy idő nem jut sokszor nagyobb kirándulásokra, vagy pénz, mégis érezzük a kényszert, hogy mozduljunk valamerre. Szépség és látnivaló bőven akad Budapest környékén is, így sem messze, sem költségesen nem kell utazni.

Szentendre

Budapest szomszédságában található az ország ékszerdoboza: Szentendre, amely az év minden szakában tartogat meglepetéseket. Ide akár Hévvel is el lehet jutni nagyon egyszerűen, így nem kell törni a fejünket a parkolás miatt sem.

A Fő tér

Szentendre egyik „esszenciájaként” szokták emlegetni a Fő teret, amelyben – bármennyire is hihetetlen – egykor három főút ért egybe. A macskaköves teret a szerb és görög kereskedők által építtetett házikók látványa teszi teljessé.

Duna-parti sétány

Ha már kellőképp magunkba szívtuk a barokk és rokokó házak látványát, akkor irány a Duna-part, amely egyben a szentendreiek egyik legkedveltebb kikapcsolódási helye. Hatalmas séták várnak ránk itt a lenyűgöző természeti környezetben.

Belgrád Székesegyház

A Fő tértől nem messze, kőkerítés mögött, ősfákkal teli templomkertben található a város egyik ikonikus épülete, a püspöki székesegyház, amelyet Belgrádot elhagyó szerbek építtettek.

Hubay Ház

Itt egész évben karácsony van. A Hubay Házban az év minden szakában varázslatos, a modern és a régi korok díszítőelemeit vásárolhatjuk, illetve tekinthetjük meg.

Szamos Marcipán Múzeum

Nemcsak a különleges édességek rajongói találhatnak igazi csemegére a szentendrei Szamos Múzeumban. Végignézhetjük és beleláthatunk a műhely megalakulásának, fejlődésének folyamataiba, szakaszaiba, illetve megcsodálhatjuk a különféle marcipánból készült remekműveket.

 

További programok Szentendrén:

https://iranyszentendre.hu/events/

Tömegközlekedési menetrendek:

https://iranyszentendre.hu/iranytu/megkozelithetoseg-menetrendekkel-busz-hev-hajok/

Forrás: http://www.lakaskultura.hu/hirek/5-latnivalo-szentendren-amelyet-nem-erdemes-kihagyni/?utm_source=kattintas&utm_medium=link&utm_campaign=hirlista

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Program, Utazás