Sok esetben nem traffipax-szal mérhető abszolút gyorshajtás okoz gondot, hanem a relatív gyorshajtás

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Szeretik kijátszani a szupertraffipaxokat a magyarok

Ez derül ki egy reprezentatív felmérésből, amely szerint a magyarok nem tartják elég elrettentőnek a VÉDA-rendszert. Pedig a megkérdezettek több mint 60 százaléka véli úgy, hogy a gyorshajtás rendkívül elterjedt az utakon. Kiderült az is, hogy tudnak trükközni a sofőrök. Saját bevallásuk szerint sokan csak a kamerák előtt lassítanak, majd azokat maguk mögött hagyva ismét rátaposnak a gázra.

Gyorshajtás

A balesetek többsége idehaza gyorshajtás miatt történik. Ugyanakkor jó tudni, hogy sok esetben nem traffipax-szal mérhető abszolút gyorshajtás okoz gondot, hanem a relatív gyorshajtás, azaz amikor nem az út és látási viszonyoknak, a sofőr képességének, az autó műszaki állapotának megfelelő sebességgel halad az autó. A vezess.hu azt írja: ennek visszaszorításához nem elegendő a rejtőzködő sebességmérés fokozása, sokkal inkább szükséges a képzés, a figyelemfelhívó kampányok és a rendőrség markánsabb jelenléte az utakon.

Forrás: https://www.vezess.hu/hirek/2018/12/02/hajtanak-es-tojnak-a-fix-traffipaxra-a-magyarok/?fbclid=IwAR14u0cM1Oz3fvAiHUNa0FaYA6cCDtANY4_CzJNUDHYvElm531ToAKci4Q4

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás