Akinek nincs ügyfélkapuja, ma éjfélig kérheti a tervezet postázását az SzJA Adóbevallásának

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

A fél ország segítséget kap az adóbevallásához

Elkészült az szja-bevallási tervezetekkel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz.

SZJA adóbevallás

Az adóhatóság szerint idén már az egyéni vállalkozóknak is készült 2018-ról szóló adóbevallási tervezet, ami több mint 350 ezer vállalkozónak könnyíti meg a bevallás elkészítését.

A NAV a beérkezett kifizetői, munkáltatói adatok alapján segít az adóbevallásban minden adózónak, akiről adattal rendelkezik. Újdonság, hogy a bevallás és az adó megfizetésének határideje egységesen, valamennyi adózónak május 20-a.

A NAV honlapjáról már elérhetők a tervezetek. Az eSZJA programon keresztül az ügyfélkapuval rendelkezők akár okostelefonon vagy tableten is megnézhetik, és ha szükséges, ezeken az eszközökön szerkeszthetik is az szja-bevallást.

Aki egyetért a dokumentum adataival, semmit nem kell tennie, május 20-án a tervezet a kiajánlott adatokkal hivatalos szja-bevallássá válik.

Az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezetteknek a tevékenységükből származó jövedelmi, illetve az adóhivatali nyilvántartásokban nem szereplő adatokkal kell kiegészíteniük bevallási tervezetüket. Nekik továbbra is önállóan kell benyújtani a bevallást, a tervezetek nem válnak automatikusan bevallássá, de segítségül szolgálnak a bevallás elkészítéséhez –írja az MTI.

Akinek nincs ügyfélkapuja, ma éjfélig kérheti a tervezet postázását. Az április 30-ig postázott küldemény a tervezetek mellett egy üres 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatot és válaszborítékot is tartalmaz - közölte a NAV.

Forrás: https://www.echotv.hu/hirek/2019/03/14/5-6-millioan-kaphatnak-segitseget-az-adobevallashoz

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek