Alkoholfogyasztást mérő, ittas sofőrökkel szemben intézkedő rendőrökkel is lehet majd találkozni

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Segítő és szondáztató rendőrökkel is találkozhatunk Húsvétkor

Nagyon sokan indulnak útnak húsvétkor, ezért a rendőrök főleg a forgalmat, a torlódások "kiküszöbölését" segítik majd az ünnepi időszakban. Ezt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője mondta a köztévében. 

Segítő és szondáztató rendőrökkel is találkozhatunk Húsvétkor

Gál Kristóf közölte: ahogy az elmúlt években, úgy az idén sem lesz célzott "ittasságellenőrző" akció, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne majd találkozni az alkoholfogyasztást mérő, ittas sofőrökkel szemben intézkedő rendőrökkel. 
A nemrég megtartott Speedmarathon elnevezésű akcióról is kérdezték a szóvivőt, aki elmondta: a gyorshajtás a balesetek 31 százalékát okozza, a képzeletbeli dobogó első helyéről nem is lehet azt letaszítani. Kiemelte, hogy a sebességmérő akció helyszíneit a lakosság javaslatai alapján jelölték ki. A Speedmarathon idején több mint másfél millió járművet ellenőriztek 1305 helyszínen, és 5686 vezetőt értek gyorshajtáson, vagyis minden 300. sofőr lépte túl a sebességhatárt. Mivel a múlt évben minden 100. nem tartotta be ezeket a szabályokat, "elég jól átment az üzenet". Felhívta a figyelmet arra is, hogy aznap senki nem halt meg a közutakon.

Forrás:
http://www.ma.hu/kekhirek/328576/A_rendorseg_a_forgalmat_segiti_husvetkor?place=srss
 

címkék: