Nagyon keresett a kifejezetten készségfejlesztő tematika a tábortípusok között

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Folyamatosan nőnek az elvárások a táborokkal kapcsolatban

A szülők többsége már nem csak felügyeletet és szórakozást, hanem gyermeke fejlesztését, fejlődését is elvárja egy nyári tábortól. A Taborfigyelo.hu szerint így a készségfejlesztő táborok előretörése várható volt.

Folyamatosan nőnek az elvárások a táborokkal kapcsolatban

A táborok választásakor a szülők közel 20 százaléka már nem csak biztonságos felügyeletet és szórakozást keres gyermekének, ennél többet szeretnének kapni a táborhéttől. A gyerekek egészséges mentális fejlődése, problémáik megoldása ma már ugyanúgy elvárható egyes tábortípusok esetében, mint a lovaglás egy lovastábor esetén.
A készségfejlesztő táborok térnyerése folyamatos volt az elmúlt esztendőkben. A szülők abszolút nyitottak, és örömmel küldik gyermeküket ilyen táborokba. A 2019-es táborkínálat közel 20 százaléka ebbe a kategóriába esik – idézi a vg.hu Tóth Bélát, a gyermektábor-összehasonlító portál vezetőjét.
Problémamegoldás, dühkezelés, stresszoldás, önbizalom fejlesztése, kommunikációs készségek előmozdítása mind egyre fontosabb szerepet játszik a szülők táborválasztásánál. Nagy hangsúlyt kap ugyanakkor a mozgásos fejlesztés is, ahol a mozgáskoordináció javítása, a testtartás optimalizálása is cél. Az országszerte elérhető készségfejlesztő táborok árai nem térnek el nagymértékben a többi vakációs lehetőség díjától, pár ezer forinttal magasabb költségen ilyen tábort foglalhatunk csemeténknek. Fontos tudni azonban, hogy nagyon keresett a kifejezetten készségfejlesztő tematika a tábortípusok között, így a turnusok gyorsan telítődnek.


https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/egyre-nagyobbak-az-elvarasok-a-nyari-taborokkal-szemben-1462321/
 

címkék: