Bemutatjuk, hogy miket érdemes megnézned egy tavaszi városnézésen!

Life of Budapest


Szerző: LK

Tavaszi városnézés Budapesten

A tavasz az egyik legszebb évszak, ilyenkor valahogy minden sokkal gyönyörűbb, mint máskor. Ha te is imádod ezt az évszakot, itt az idő, hogy kihasználd a jó idő adta lehetőséget, és egy kis városnézésre indulj! 

Bemutatjuk, hogy miket érdemes megnézned egy tavaszi városnézésen!

Sétahajózás a Dunán

A legtöbb ember mindig ugyanazon az útvonalon indul el reggelente, így rengeteg olyan remek helyről marad le, amit érdemes lenne megnézni. Ha szeretnéd egy kicsit jobban felfedezni a várost, itt az idő, hogy a hagyományos tömegközlekedési eszközök helyett hajóval utazz! Egy hajókázás teljesen új arcát mutatja meg a városnak, így semmiképp sem szabad kihagyni!

 

Próbáld ki a Budavári Siklót!

A Budavári Sikló 1870-ben készült el, ezzel a világ második legrégebbi ilyen jellegű szerkezete lett. Ez a leggyorsabb és legkényelmesebb módszer azoknak, akik szeretnének feljutni a hegyre. A sikló természetesen az utasok szemei elé táruló gyönyörű városi panoráma miatt lett nagy kedvenc. 1988 óta szándékosan lassabban halad, hogy az utasok tovább gyönyörködhessenek a látképben. A siklót egy súlyokból és ellensúlyokból álló szerkezet működteti.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Érdekesség, Étterem, Látványosság