Téli programok Budapesten és vidéken

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

Téli feltöltődés a szabadban!

Nyakunkon a Karácsony, az ünnepi rohanás és pörgés, és mi sem esne ilyenkor jobban, mint egy kis kikapcsolódás még a nagy hajrá előtt. Összeválogattunk nektek pár lehetőséget, melyek segíthetnek a lazításban télen is!

Téli feltöltődés

Szauna, pihenés, felöltődés

Szauna és nyugalom

 

Ha a vidék mellett tettük le a voksunkat, és itt szeretnénk eltölteni egy pár nyugodt napot párunkkal vagy a gyerekekkel, garantáltan egy egészen más környezetbe kerülünk, mint azt a főváros rohanó, nyüzsgő életét illetően megszokhattuk. Vidéken más a tempó, más a norma, és minél messzebb hagyjuk magunk mögött Budapestet, annál nagyobb nyugalomra lelünk – főleg így, hogy perceken belül decembert írunk már, és mindjárt itt a tél. 

 

A szauna sokak kedvence, mely nyugtat és tisztít, méregtelenít és a bőrünknek is jót tesz. Mivel mára már rengeteg féle variáció létezik rá, mindenki ki tudja választani a neki leginkább tetszőt, melyet egy kellemes masszázzsal is össze lehet kötni. Amennyiben a gyerekek nem kedvelik ezeket a pihenési formákat, számukra is lehet megfelelő kinti elfoglaltságot szervezni (elég, ha elmegyünk egy közeli erdőbe, mely télen sokszor szebb, mint nyáron), ti viszont mindeképpen szánjatok magatokra egy kis időt, hiszen ha beindul a karácsonyi láz, már nem lesz rá lehetőség. 

 


A pihenés természetesen nem az igazi finom ételek és italok nélkül, melyek közül nem egy olyan van, ami kifejezetten a téli időszakban ajánlatos (gondoljunk csak a sütőtökre, a forralt borra, a meleg sütikre, vagy a forró csokira). Ilyenkor hamarabb is sötétedik már, és szívesebben kuckózunk be egy csésze forró teával a szobába egy nagy kirándulás után, melyet az tesz felejthetetlen élménnyé, hogy ilyenkor láthatunk olyan állatokat is az erdőben, melyeket sokan csak fotókon: például szarvasokat, vaddisznókat, melyeknek etetése télen kifejezetten fontos.

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Étterem, Éttermek, Gyerekprogram, Tél