A Kárpát-medence csaknem teljes, egykori élővilágát be kívánja majd mutatni a biodóm

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Kétmillió liter tengervizet hoznak Budapestre

Jövőre kész az állatkert öthektáros parkja, benne a biodómmal - írja a Magyar Nemzet. Négy kupolájából kettőre már felhelyezték a speciális fényáteresztő ponyvákat, és hamarosan elkezdődnek a belsőépítészeti munkák, valamint a kifutók kialakítása is.

Kétmillió liter tengervizet hoznak Budapestre

Az ütemterv szerint halad a majdani Pannontenger akvárium kialakítása is: ebben az akváriumban számos medence lesz, amelyek közül a legnagyobbnak – az óriás cápamedencének – nemrég került helyére a 13 tonnás, gigantikus akril – vagyis plexiből készült, tökéletesen átlátszó – betekintőablaka. A cápamedence több mint kétmillió liter tengervizet fogad majd be, vagyis nagyobb lesz, mint az ország jelenlegi két legnagyobb tengervizes medencéje együttvéve.
A Kárpát-medence csaknem teljes, egykori élővilágát be kívánja majd mutatni a biodóm, ősi orrszarvúfélékkel, ormányosokkal, emberszabásúakkal, a vizekben pedig többek között ősi tengeri tehenekkel, cápákkal és más érdekes állatokkal.
A Pannon Parkból 1,7 hektárt tesz majd ki a belső tereket magában foglaló biodóm. Utóbbi belső terét alkotó kifutókat, sétányokat, valamint dús növényzetű parkrészeket gyakorlatilag egy hatalmas búra fedi be.

Forrás:
https://infostart.hu/eletmod/2019/05/08/ketmillio-liter-tengervizet-cipelnek-budapestre
 

címkék: